Πεζοπορία
+ -

Κράτηση online

\/

Πεζοπορία

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Πεζοπορία

BOOK NOW

Πεζοπορία

Είναι αμέτρητες οι πεζοπορίες που μπορείτε να απολαύσετε μόνοι σας ή με παρέα.

Ξεκινώντας από τη "Villa Karavia" που διαμένετε, έχετε τη δυνατότητα να κατέβετε πεζοπορώντας στην παραλία Άγιος Κωνσταντίνος - Πάλτση. Διασχίζετε την παραλία κατά μήκος και αφού συναντήσετε τα δωμάτια ΟΛΓΑ, στρίβετε δεξιά, όπου θα βρείτε το μικρό πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Ακολουθώντας αυτό το δρόμο χωρίς παρεκλίσεις, θα οδηγηθείτε στο μικρό οικισμό Καλάμι. Εκεί καλλιεργούν κηπευτικά τα οποία έχετε τη δυνατότητα εάν επιθυμείτε να προμηθευτείτε. Συνεχίζοντας, συναντάτε τον κεντρικό δρόμο στρίψτε δεξιά,  για να βρεθείτε και πάλι στην "Villa Karavia".

Μια άλλη, μικρή αλλά πανέμορφη πεζοπορία είναι καθώς βγαίνετε από την κατοικία , να κατευνθείτε δεξιά στην άσφαλτο μέχρι να βγείτε ψηλά στο μικρό εικονοστάσι. Εκεί, στρίβετε όλο δεξιά και μπαίνετε σε χωματόδρομο. Στο αριστερό σας χέρι, υπάρχει ταμπέλα για Μελανή και Μαγισσάκι, εσείς όμως συνεχίζετε όλο ευθεία. Φτάνετε σε ένα πολύ μικρό μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών. Συνορεύει με ένα δάσος από πουρνάρια, ένα καταπληκτικό σημείο χαλάρωσης, κατάλληλο για να κάνετε γυμναστική στη φύση. Εάν πλησιάσετε στην άκρη της πλαγιάς, θα θαυμάσετε όλη την παραλία της Πάλτσης από ψηλά και θα δείτε μια συστάδα δέντρων να ανεβαίνει το βουνό σαν φίδι. Αυτός είναι ο ποταμός που σας φιλοξενεί τις καυτές μέρες του καλοκαιριού και προτείνουμε για πεζοπορίες. Γεμάτοι ενέργεια από την εξόρμησή σας, επιστρέφετε στη βάση σας.

Επίσης, κάθε Κυριακή, ο σύλλογος "Φίλοι των Καλντεριμιών", οργανώνει δωρεάν μία πεζοπορία. Συμβουλευτείτε το πρόγραμμά του (τηλ.-επικοινωνία: 00306945575360, www.friendsofthekalderimi.org/, https://www.facebook.com/southpelion, info@friendsofthekalderimi.org) και πραγματικά θα ενθουσιαστείτε από το έργο αυτών των ανθρώπων και την ξενάγηση.

Εάν, πάλι, επιθυμείτε οδηγό βουνού, επικοινωνήστε με την κα Μαρία Ζαφειρίου (τηλ.-επικοινωνία: 00306949193152, https://www.facebook.com/maria.zafeiriou.9?fref=ts) και θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε ονομαστικά πολλά από τα 3.000 βότανα που φιλοξενεί το Πήλιο και θα συναντήσετε κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας.

 

All rights reserved karaviavillas.gr 2015 | Created by BOOKRES